Ritverslagen - The new hofmans cyclopage

Hofmans Cyclopage.......... On the Move.............
Ga naar de inhoud
Ritverslagen 2019
10 juni 2019, kun je je voorbereiden op KlimmentegenMS. Ja, en ik was voorbereid. Tenminste tot die beruchte zondag 26 mei op 21:45!!!!!!!!!! Ik kukkelde onhandig van de trap van de eerste verdieping. Met als gevolg een dikke knie en een zwaar gekneuzde voet. En wat doe je dan. Niet naar de dokter....... hij zal er eens gips of zo iets omheen zetten. Nee met mijn pootje omhoog en rusten voor de rit op de Mont Ventoux.
Op zaterdag met Rene even ingefietst met een lading pijnstillers (ik had sinds die val niet meer op de fiets gezeten) en dat ging nog niet zo slecht. 50 kilometer met 600 hoogtemeters zonder pijn.
Dus vol goede moet op zondag 10 juni naar de start van KlimmenTegenMS 2019. Wederom vol met pillen, maar alles voor het goede doel.
De start was in Mallaucene en de klim ging wonderbaarlijk goed. Binnen de mijn gestelde tijd 2:30 boven. Toen een lekkere afdaling naar Bedoin om vervolgens klim twee op te pakken. Na het relatieve vlakke stuk het bos in, waar ik na een kilometer op 3 mijn waterloo vond. Ik had door de pijnstilling vergeten dat er op één of andere manier wel veel meer kracht op het goede been neer kwam. En ik dus in de eerste klim alles verspeeld had.
Jammer ik ging voor drie keer. Maar ik had in ieder geval met mijn blessure toch mooi één keer naar boven gereden.
18/19 mei 2019, voor de eerste keer twee keer achter elkaar. Hehe, eindelijk. Zaterdag vanuit Veghel naar Groesbeek. Waarbij ik de klimmen langzaam maar redelijk zwaar naar boven ben gereden. Soort of kracht training :-)
En op zondag met groep 3 de watermolentocht. Wat zijn we toch een leuk groepke bij elkaar. Er wordt niet te hard gereden waardoor ik lekker mijn ding kan doen. Alles bij elkaar bijna 240 kilometer. Het gaat goed, ik kom langzaam in vorm voor de grote klapper op 10 juni...........
10 mei 2019, de eerste grote krachtmeeting van het jaar. De classico Borreti. Een tocht van 160 km op de veluwe. Een goede mix van diverse klimmetjes en tegen de wind in rijden. Beide kwam ook uit. Mooie bekende klimmetjes en veel kopwerk. De benen waren erg zwaar aan het einde.
Dus op zondag maar besloten niet te gaan fietsen, om niets te forceren. Dit maak ik dinsdag wel goed als ik een rondje Limburg ga doen.
4/5 mei 2019, wanneer wordt het weer nu beter? Het is na het paasweekend niet echt meer mooi geweest. En dan nog niet te praten over die wind. Ik moet eerlijk bekennen ik ben een mooi weer rijder. Maar op dit moment ben ik in training en moet ik wel mijn kilometers maken. Zaterdag maar niet op pad, er werden winterse buien verwacht. En die kwamen er ook. Dus zondagmorgen op tijd uit bed om met de fiets naar Schaijk te gaan om met de club te rijden. Staat het om 7:10 te regenen, en geen auto thuis. Dus maar wachten tot het droog was. Toen alsnog mijn eigen Oisterwijk rondje gereden. Met regen, hagel en een set koude spieren. Geen feestje dus.
13/14 april 2019, op zaterdag naar Limburg met de mannen van Vanderlande. De weersverwachtingen waren wisselend. En dat klopte ook aardig. Met hier en daar een sneeuwvlok en hagel..... en natuurlijk nog steeds die wind van dit jaar. We hadden gekozen voor het tweede deel van onze totale tocht. De lus van 105 kilometer. Maar de kou, en ja het was koud, (Met 0 graden vertrokken en met 5 graden terug was niet lekker) zorgde ervoor dat we na de Eijserebosweg de korste weg terug zijn gegaan. het was niet goed voor de spiertjes. Maar wel lekker gereden. Het ging met goed af. uiteindelijk ruim 100 kilometer getrappeld.
Die zelfde avond even naar de baas voor een controle van het systeem. Wat niet goed was en er voor zorgde dat ik op zondagmorgen terug moest om de tests opnieuw uit te voeren. Daar ging mijn dijkentochtje met de club :-(
7 april 2019, alweer met de fiets naar Schaijk om aan te sluiten bij groep 3. Zo blijft het tempo binnen mijn bereik, en kan ik toch lekker veel kilometers maken. Vandaag een nieuwe tocht uit de hoge hoed van één van onze route bouwers. Heel veel nieuwe straatjes en doorsteekjes gezien. Dit is zeker een blijvertje voor groep 3. Met de wind tegen heen, en daarna lekker terug waaien. Beter kan niet. Super leker gefietst. Wel iets te warm gekleed.
Wat ik even vergeten was, dat als je terug bent bij de Potter, je eigenlijk geen bier moet drinken. Ook geen oud bruin!!!!! Ook die gaan in de benen zitten als je nog 17 kilometer terug moet rijden naar Veghel. Maaaaaaaar het was ook wel mooi weer. Het is me vergeven............
30/31 maart 2019, twee dagen trappen met de club. Eerst op zaterdag middag de gebruikelijke fotosessie met onze sponsoren. Vertrokken vanuit Veghel om via Schaijk naar Geffen te rijden en vervolgens terug naar Veghel. De eerste zonnige dag van het race seizoen. En wij in het lang voor de foto's ;-)
Zondag een heel ander weer beeld. Koud, guur en geen zonnetje te bekennen in de eerste uren. Toch begon de morgen goed. In de Maashorst zowat alle beesten van dichtbij gezien. De Wiesent stond aan de gaas, de paarden liepen op de pad en een eind verder op lagen de Taurossen.
Toch weer met groep 3 mee. Het bevalt me eigenlijk wel. Lekker vanuit Veghel warmrijden en dan in een mooi tempo een iets kleiner rondje. Mischien wordt het toch een groep 3 jaar......................

24 maart 2019, ook voor mij is het fietsseizoen bij de club begonnen. Na twee weekenden van regen, hagel en wind nu eindelijk mooi weer. Vanmorgen met de fiets vanuit Veghel naar Schaijk om aan te sluiten bij groep 3. Groep 2 had al wat vaker gereden en gingen vandaag naar de heuveltjes. Iets te vroeg voor mij. Maar met een leuk groepje van 6 hebben we lekker gereden. totaal ruim 120 kilometer op de teller, een record voor dit jaar.
17 februari 2019, de fibberwaarietocht zit er op, met ruim 500 deelnemers na de Kersttocht wederom een succes. Ik heb vandaag een poging gedaan om van zoveel mogelijk Mtb'ers een foto te maken voor het goede doel. Daarna ben ik nog het bos in gegaan om de pijlen en de linten op te halen. Lekker gereden. Als het weer klopt volgend weekend lekker op de racefiets de weg op.........
HOMEPAGE
cyclopage.nl
Brimar Productions (C) 2019

ABOUT
Anton Hofmans

QUALITY
Eat-Bike-Sleap Repeat
Terug naar de inhoud